til startsiden for Mobilslakt AS

Storfe Sau Geit Gris

 
 
Hjem Mobilslakt i media Om mobile slakterier Våre tjenester Kontakt

Endelig ruller det mobile slakteriet!

Endelig er den her - dagen vi har ventet på - dagen da vi skal på veien og reise fra gård til gård, eller grend til grend og slakte dyrene der de er, i stedet for at de skal transporteres mange mil. Det har vært forsinkelser og det har vært mange snubletråder, men nå er det en realitet.

Mandag 4. september har Mobilslakt AS slaktet de første lammene. Disse skal tilberedes på Matfestivalen i Bergen 8-10. september, www.matfest.no. Bergen Kokkenes Mesterlaug har bestilt lammekjøtt og skal tilberede utsøkte matretter til de mange besøkende på festivalen.

Her er utdrag fra pressemeldingen til Matfestivalen:

Det som kanskje vil vekke størst merksemd i år er eit nytt, mobilt slakteri. Det er eit prosjekt som har hatt ein trong fødsel, men no endeleg er klart til å setjast i drift. Dette har vert eit etterlengta tilbod til dei av produsentane som satsar på lokal matvareproduksjon og som er avhengig av kvalitet i alle ledd. I Hordaland er alle slakteri lagt ned og dyra må enten fraktast til Rogaland eller Sogn og Fjordane. For dei som driv økologisk produksjon - er dette tilbodet spesielt velkomen. Ein slepp lang dyretransport, og produksjonen støtter Debio sine krav.

Mange har ventet lenge på at det mobile slakteriet skal komme i gang. Hvem er de?

  • Nisjeprodusenter som ønsker å ha full kontroll over råvarene fra gård til ferdig produkt - følge råvarene helt ut til forbruker
  • Nisjeprodusenter som tar tilbake slaktet fra slakteriet for egen videreforedling
  • Produsenter som ikke ønsker at dyrene skal transporteres langt
  • Forbrukere som verdsetter etisk kvalitet og ustresset råvare
  • Våre mange aksjonærer som realiserer dyrevern i praksis

Hvordan vet vi at så mange er interessert i dette?

Folks bevissthet rundt sunn mat og dyrevelferd er øket. Forbrukerne etterspør sporbarhet, noe det mobile slakteriet ikke har problemer med å etterkomme.

De mange henvendelser vi har fått og ikke minst alle aksjonærene, vitner om stort engasjement for at det mobile slakteriet skal kunne nå mange flere enn dagens kapasitet kan dekke. Vi har aksjonærer og interessenter fra Rogaland i sør til Finnmark i nord.

Pressekonferanse 8. september kl. 15.00 - ved det mobile slakteriet, Bryggen i Bergen.

Det blir satt opp et panel med representanter av matfaglig ekspertise, politikken, forbrukerne.

Stortingsrepresentant Bendiks Arnesen vil fortelle om det politiske syn på det mobile slakteriet, på bakgrunn av at han harfulgt saken i flere år.

Hanne Frosta Årets kjøkkensjef - har bestilt 30 lam fra Mobilslakt AS i høst

Initiativtakerne og pådriverne vil selvsagt være tilstede. Desse er Helene Geelmuiden, Torill Malmstrøm, Jarl Iversen og Birte Larsen.

Mer informasjon om Mobilslakt AS finnes på www.mobilslakt.no.

Eller ta kontakt med daglig leder Torill Malmstrøm, Mobil: 926 57 987

 
 
www.mobilslakt.no © Mobilslakt AS
Design: Spindelvev web-design